A-pentue 23.8.2005 - Brunnbäcken's Blue Aiwel & Nebuankhet Elfiona Hex

Brunnbäcken's Blue Aiwel

Nebuankhet Elfiona Hex "Nefi"

Nefi ja vuorokauden ikäiset pennut

Kauan ja hartaasti odotettu A-pentueeni näki päivänvalon 23.8.2005. Erityisen hermoja raastavaa tämän ensimmäisen pentueeni odottamisesta teki se, että sen alulle saaminen tuntui olevan todellisen astutusmaratonin takana! Vaikka takana oli useita kymmeniä onnistuneita astumisia, muistaakseni vasta seitsemäs kiima toi mukanaan toivotun lopputuloksen ja pentu-ultra paljasti kolme pennun alkua. En pidä itseäni kovin herkkänä yksilönä, mutta tuolloin taisin tirauttaa silmäkulmastani kyyneleen. Loppujen lopuksi pentuja syntyi viisi (kaksi riistaa poikaa, riista tyttö ja kaksi sinistä tyttöä) ja Nefi osoittautui erinomaiseksi synnyttäjäksi ja emoksi.

Tästä yhdistelmästä jätin kasvatukseeni "Minin" (Neaera's Abeni Aleshanee), jota myöhemmin en terveydellisistä syistä johtuen kuitenkaan päättänyt käyttää kasvatuksessani. 

Börje 8 viikon iässä (kuva Pia Tukkinen)

Neaera's Ahanu Analu "Börje"  aby n 23.8.2005 - 11.3.2014
Valitettavasti Börje menehtyi diabetekseen kahdeksan vuoden iässä, vaikka sen parantamiseksi tehtiin kaikki voitava. Olen ikuisesti kiitollinen Börjen perheelle niistä hienoista vuosista, jotka se sai viettää heidän kanssaan.

Eetu kolmen viikon iässä

Neaera's Ajani Azarel "Eetu" riistanvärinen abyuros synt. 23.8.2005
Kiltti, oppivainen ja hieman neuroottinen abyherra Eetu noutaa ahkerasti palloa ja voi hyvin perheensä ja velipuolensa kanssa Helsingin Maunulassa.

Lumi viisi viikkoa

Neaera's Adia Alohilani "Lumi" sininen abynaaras synt. 23.8.2005
Lumi muutti sisarensa Bambin kanssa uuteen kotiinsa Helsinkiin.

Kuvateksti

Neaera's Adah Armelle "Bambi",  riistanvärinen abynaaras synt. 23.08.2005
Bambi muutti siskonsa Lumin kanssa samaan kotiin Helsinkiin.

Mini viiden viikon iässä

Neaera's Abeni Aleshanee "Mini"/"Olho" sininen abynaaras synt. 23.08.2005
Jätin Minin luokseni jatkokasvatusta ajatellen ja elämänsä kolme ensimmäistä elinvuotta Mini elikin luonani, vaikka allergiataipumusten vuoksi päätin jättää sen pois kasvatuskäytöstä. Koska Mini tuntui oireilevan ja stressaavan pahemmin silloisessa kissalaumassani, johon sisältyi ajoittain myös pieniä pentuja, päätin etsiä sille uuden kodin ainoana kissana. Vaikka Minin (nykyisin "Olho") molempien vanhempien polvet on testattu patellaluksaation varalta, on sen toinen polvi valitettavasti oireillut ja jouduttu operoimaan useita kertoja. 
Pentueen sukutaulun löydät täältä.