H-pentue 23.01.2016: Neaera's Genna Gingerella & Nekayahs Quillan Quieto "Pihka" 23.01.2016

H-pentue oli itselleni hyvin odotettu pentue, sillä sen äiti on oma kasvattini jo toisessa polvessa (kaikkien näiden vastoinkäymisten jälkeen tämäkin tuntuu jo saavutukselta) ja isä Ruotsista kuusi vuotta sitten tuomani uros "Pihka", jota pääsin nyt ensimmäistä kertaa kasvatuksessani käyttämään.

Nala vieraili treffeillä Pihkan luona Mäntässä piiskaavan sateisena marraskuuna ja pieni kissa alkoi pian paisua ja odotus kasvaa. Ensiultra tiineyden neljännen viikon kohdalla näytti ainakin kolmea alkiota, mutta Nalan ruokahalu ja pullea olemus antoi ymmärtää, että pentuja olisi tulossa enemmänkin. 23.1.2016 lauantai-iltana Nala aloitti synnytyksen ja synnytti vuorokauden aikana yhteensä neljä pentua, joista valitettavasti ensimmäinen ja viimeinen pentu syntyivät hengettöminä, eikä niiden elvyttämiseksi ollut enää mitään tehtävissä. Evira totesi myöhemmin menehtyneiden pentujen kuolinsyiden jäävän mysteeriksi, sillä niistä ei löydetty bakteeritartuntoja tai rakenteellisia poikkeamia. Vahvimmaksi epäilyksi jää istukan varhainen repeäminen, mikä on saattanut myös myrkyttää lapsiveden ja koitua kohtalokkaaksi osalle pennuista.

Hengissä selvinneet beiget tyttö- ja poikapentu jaksoivat kuitenkin alusta asti pirteinä ja potrina pikkukissoina elämäänsä eteenpäin ja ne saivat sijoituskodilta kutsumanimet Jaki ja Nuka 1980-luvun piirrossarjasta tutun karhusisaruskaksikon mukaan. Pentujen ensimmäiset kuukaudet sujuivat muutamaa säihkähdystä (pikkukissat ovat tunnetusti pitelemättömiä ja kovia riehumaan) lukuunottamatta rauhallisesti ja mukavissa merkeissä sijoituskodin hyvässä hoidossa Lohjalla.

16-viikon ikäisenä Nuka muutti veljeni perheeseen sijoitukseen ja Jaki joitakin viikkoja myöhemmin Pihkan kasvattajalle Kristin Stenmarkille Ruotsiin, jossa se toivottavasti pääsee isäksi Nekayahs-kissalaan syntyville pennuille tulevaisuudessa.

Sanoja suurempi kiitos Nalan sijoituskodin Niina ja Toni Hakuliselle, jotka huolehtivat pennuista ensiluokkaisesti niiden ensimmäisten kuukausien ajan. Pentujen edesottamuksista ja Nalan touhuista voitte lukea Nalan ja hänen kissakavereidensa blogista osoitteesta

http://simbakissa.blogspot.fi/Sisarukset Jaki (vas.) ja Nuka 12-viikon ikäisinä