Kissani

Tältä sivulta löydät rakkaat kissani.

Kuvateksti

Nebuankhet Elfiona Hex "Nefi" (synt. 11.05.2004 Kasvattaja Anne Kontula)

Nefi on ensimmäinen kasvatuskissani ja kolmen ensimmäisen pentueeni äiti. Valitettavasti jouduin kahdeksan vuoden yhteiselon ja useamman vuoden harkinnan jälkeen etsimään Nefille uuden kodin, sillä se kärsi stressaavan ympäristön aiheuttamasta virtsavaivasta, idiopaattisesta kystiitista. Minun ja Nefin onneksi uusi, upea koti löytyi jossa Nefi saakin elää kuningattaren elkein, nauttien kaikesta saamastaan huomiosta ainokaisena, täysin rinnoin. Nefistä luopumispäätös oli äärimmäisen raskas ja vaikea teko, mutta nähtyäni "uudistuneen" Nefin, tiedän toimineeni täysin oikein.

Kuvateksti

Brunnbäcken's Blue Aiwel "Welli" (synt. 10.3.2004 kasvattaja Marianne Eriksson)

Welli tuli minulle Ruotsista noin vuoden vanhana sijoitukseen Anne Kontulalta ja se on myös A-pentueeni isä.
Welli on ehdottomasti elämäni kissa - se on mitä joviaalein, luottavaisin, hupsuin ja kiltein otus johon olen törmännyt. Valitettavasti kastraation jälkeen Wellin elämää on dominoinut pohjaton halu syödä, joten ruoalle perso kastraattiherrani onnistuu melko usein aiheuttamaan minulle melkoista päänvaivaa ja ennenaikaisia harmaita hiuksia tempauksillaan. Se on muun muassa tuonut minulle kokonaisen kurkun pakkauksessaan, syönyt lukuisia kertoja lihapakkauksen imutyynyn (onneksi suuremmilta komplikaatioilta on tähän asti vältytty) ja se on säännöllinen vieras jää- ja roskakaapissa, mikäli ne sattuvat jäämään hetkeksikin auki.

Ginny, kuvaaja Tomi Kulmala

Kawaii Fuyudori "Ginny" (synt. 18.01.2009, kasvattaja Pia Tukkinen)

Kun Pia kertoi, että hänelle olisi vihdoin syntynyt pentueeseen valloittava punainen tyttö, jollaista hän tiesi minun odottaneen jo vuosia, en tietenkään voinut enää perääntyä. Ginny muutti meille keväällä 2009 ja kiersimme näyttelyitäkin melko ahkerasti, mukavalla menestyksellä aina Italiassa asti. Äärimmäisen höpsö ja kiltti Ginny on jouduttu leikkauttamaan aggressiivisen kohtutulehduksen vuoksi jo keväällä 2013, mutta onneksi se ehti kuitenkin pyöräyttää viisi energista abypentua F-pentueessani.

Frida - kuvaaja Sari Lehtinen

Neaera's Fiammetta "Frida" (synt.11.8.2011)

Oma kasvattini Frida jäi minulle puolivahingossa, sillä sopivaa sijoituskotia ei meinannut löytyä. Frida onkin osoittautunut niin loistavaksi persoonaksi, etten ole hetkeäkään katunut sen pitämistä. Frida tai kotoisammin "Riitu" on kovin kissamaisen utelias ja kiinnostunut ympäristöstään - sen löytää aina hupsuista paikoista ihmettelemästä maailman menoa tai keksimästä omia leikkejään. Frida synnytti 12.9.2014 viisi potraa pentua, joiden kasvua voit seurata pentueen omalta sivulta.