Myyntiehdot

Myyn pennut ainoastaan valvotusti ulkoileviksi (valjaat / asianmukaisesti rakennettu kissatarha) sisäkissoiksi koteihin, jotka ovat valmistautuneet kohtelemaan uutta perheenjäsentään sen ansaitsemalla tavalla kaikkien sen elinvuosien ajan. Pentuja myyn siitos/jalostuskäyttöön äärimmäisen harvoin, mutta mikäli todella olet kiinnostunut tietämään lisää kasvattamisen kiemuroista, opastan parhaani mukaan mielelläni.
Helpoimmalla kasvatuksen makuun pääsee tutustumalla aluksi kasvatustoimintaan sijoituskissatoiminnan kautta. Sijoittamisesta yleensä ja omista sijoituskissan sopimusehdoistani voit lukea enemmän sijoituskissa-sivun alta.

Siitosrajoitusten vuoksi myyn lemmikkipennut usein varhaiskastroituina/steriloituina, jonka operaatiokustannukset on lisätty pentujen myyntihintaan. Koska abessinialaisella on äärimmäisen harvoin selkeästi lemmikkikategoriaan (värivirhe tai muu näyttelyssä sertin eväävä virhe) lukeutuvia pentuja, minulla ei ole erillistä hintaluokkaa ns. lemmikkipennulle koteihin, jotka eivät ole kiinnostuneet näyttelyharrastuksen aloittamisesta. -Kuten esittelysivullani jo mainitsen, näyttelypakkoa yhdelläkään kasvatillani ei ole. Abessinialaispentujen hinnat alkavat normaalisti 800 eurosta ylöspäin.

Minulle tärkeintä on löytää kasvateilleni rakastavat, elämänmittaiset kodit. Mikäli kasvattini menehtyvät tai niille joudutaan etsimään uusi koti, toivon saavani asiasta tiedon ja mahdollisuuden vaikuttaa uuden kodin etsintään. Äärimmäisen kiitollinen olen myös kaikista kuulumisista, joita kasvattieni omistajat ovat jaksaneet/jaksavat minulle ajoittain kertoa, mutta yhteydenpitoon vuosien varrella en voi toki ketään erikseen velvoittaa. Mikäli kasvattini kuolee perinnölliseen sairauteen alle seitsemän vuoden ikäisenä, lupaan että hyvin kissastaan muuten huolehtinut, tunnollinen koti saa minulta halutessaan uuden pennun pelkkien kiinteiden kulujen (rokotukset, rekisteröintikulut) kustannuksella.

Yhteydenottoja toivon ensisijaisesti sähköpostitse, sillä puhelimitse keskustelu jää monesti pinnalliseksi ja muistinvaraiseksi. Hyvä sähköpostiviesti sisältää jo valmiiksi tietoa sinusta ja perheestäsi, sekä siitä miksi haluaisit kissan ja millainen pentu sinulla on ensisijaisesti toiveissa. Vastavuoroisesti voit kysyä minulta mitä tahansa tahdot kyseisestä pentueesta tai rodusta yleensä tietää.

Kaikki kasvattini ovat luovutushetkellä 14-16 viikon ikäisiä, rekisteröityjä Suomen Kissaliittoon, eläinlääkärin tarkastamia, asianmukaisesti rokotettuja, madotettuja ja mikrosirutettuja.

Pentua harkitsevalle

Ennen pennun ottamista, kannattaa olla punninnut ainakin seuraavia asioita.

Allergiat
Kun lemmikiksi valikoituu juuri kissa, aivan ensimmäiseksi kannattaa toki pyrkiä selvittämään kaikkien perheenjäsenten allergiatilanne. On aina yhtä suuri tragedia, jos allergian vuoksi rakkaasta ja odotetusta lemmikistä joudutaan luopumaan jo varhain.

Rotu

Jos kissaroduissa ei olisi eroja niin luonteen, kuin ulkonäönkin puolesta, en varmasti kasvattaisi juuri abessinialaisia. Rotujen kirjoon pääsee tutustumaan kätevästi kissanäyttelyissä, joissa esillä on kymmenittäin hyväksyttyjä kissarotuja, mutta kissojen todellisen luonteen näkee toki vasta niiden oikeassa elinympäristössä, vierailemalla esimerkiksi kasvattajan kotona. Abessinialainen aktiivisena rotuna vaatii omistajaltaan melko paljon huomiota, aikaa ja aktivointia ja tämä kannattaa ottaa huomioon rotuvalintaa tehdessä.

Kasvattaja
Kun oikea rotu on löytynyt kannattaa kasvattajan valintaan kiinnittää myös erityistä huomiota, vaikka pentukuume olisi kova ja toive saada kenties juuri tietyn värinen pentu mahdollisimman nopeasti. Ostamalla kissan tuet aina kasvattajan tekemää työtä ja "ostat" samalla kenties myös tukea ja turvaa vuosiksi eteenpäin. Elävien olentojen maailmaan liittyy niin paljon muuttujia, ettei perehtyneinkään kasvattaja voi luvata sataprosenttista vastausta esitettyihin toiveisiin ja ominaisuuksiin, mutta voit ainakin luottaa siihen, että hän on tehnyt parhaansa.
Itselleni on äärimmäisen tärkeää, että kemiat ja ajatukset kissojen pidosta kohtaavat kasvattieni tulevien kotien kanssa, ja vastavuoroisesti toivon, että mikäli minä en vaikuta sopivimmalta kasvattajalta kissallesi, jatkat etsintää.

Elämäntilanne

Elämäntilanteet muuttuvat väistämättä toisinaan, ja ainoa mitä muutosten suhteen voi etukäteen tehdä, on pyrkiä ennakoimaan niitä hieman. Ennen pennun ottamista, uhraathan siis hieman aikaa pohtimalla kuka hoitaa pentua lomien tai pidempien ulkomaanmatkojen ajan tai mitä teet jos eroat tai vaihtoehtoisesti löydät kumppanin, joka on allerginen lemmikillesi. 

Taloudelliset realiteetit
Rotukissan hankkiminen saattaa tuntua monesta kalliilta investoinnilta, -kissoja kun on vuosikymmeniä saanut navetan perukoilta kirveen alta ilmaiseksi. Rotukissa on kuitenkin järkevä investointi useastakin syystä; ottamalla rotukissan saat suuremmalla todennäköisyydellä juuri haluamasi kaltaisen kissan, tukea ja hoito-ohjeistusta kasvattajalta, sekä paljon tietoa kissan sukujuurista ja taustoista. Otti sitten ilmaisen maatiaiskissan tai rotukissan asianmukaiselta kasvattajalta, ei lemmikin pito kuitenkaan ole jatkossakaan ollenkaan ilmaista; ruokinta- ja hoitokulut on budjetoitava kuukausimenoihin samoin kuin säännölliset rokotus- ja terveystarkastuskäynnit eläinlääkärillä, -lisäksi ikävien yllätysten varalta myös lemmikkivakuutuksen ottaminen on oikein suositeltavaa.